Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


képírás_rége(bbe)n Tihanyban...

2011.12.27

Illyés Gyula gondolata Tihanyról:

"Tihanyt a nyári hónapokban megilletné az a szerep, hogy Magyarország fővárosa legyen, hiszen ilyenkor nem is érdemes máshol élni..."

Érdekes megállapítása ez a költőnek, de biztosan igaza van, ismerte - hiszen éveken át itt élt és dolgozott.

Tihany valóban csodák helye. Sokáig csak az "ECHO" miatt gondoltam ezt róla. Az első személyes találkozásom valamikor gyerekkoromban történt vele, és sok éven keresztül Tihany csak az a néha pár pillanat, félóra volt, amikor arra jártunk. Körbenézni a Templom - hegyről, megcsodálni fentről a Belső - tavat, az Apátság környékét vagy csak körbeautóztuk a félszigetet.

Hosszabb időt sohasem töltöttem ott, nekünk az "Úri kiváltság" lett volna - azt hiszem. Nekünk - nekem az északi partot Keszthely és Szigliget - esetleg Badacsony jelentette... És azóta is csak néha - néha, mostanában is két - három évente járok arra, legutóbb 2009. október elején. Ez a képalbum akkor készült:


(Most a szerencsének köszönhetően kaptam egy lehetőséget, hogy pár napot eltölthetek itt. Jobban megismerhetem, bejárhatom az egész Tihanyi - félszigetet. Megnézhetem azt a sok természeti és geológiai csodát, ami miatt Tihany az - ami, kuriózum kis hazánkban. Utánajárhatok legendáknak, és láthatok fotózhatok sokat - sokfelé.

Azt gondolom, hogy az idei ősz csodaszép lesz Tihanyban..... )

_______________________________________________________________

Írtam ezt 2011. júliusában, amikor nyertem egy többfordulós kvízjátékon egy -  a Belső - tó melletti házba két éjszakás szállást két főre. Nem éltem még a felajánlott lehetőséggel. Talán tavasszal, mondom most... májusig van időm :)